Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Profesori

Profesori u ovom našem vlaku koji je putovao, kroz svo vrijeme ovih osam godina, bili su naši prijatelji, naš izvor znanja, naš povratak u stvarnost. Netko tko je nastojao uvijek pomoći, netko tko se trudio da postignemo željene rezultate. Bilo je često izazovno ali sigurno s namjerom da na svoj životni put krećemo s velikim i najnužnijim zalogom za budućnost, sa znanjem. Vlak našeg puta imao je podosta važnih vagona koji su zajedno jurili k cilju.

Onaj u kojem smo morali naučiti kako pravilno primijeniti sve te deklinacije, narječja, lirike, glasovne promjene, čitali smo lektire, a i osvrtali smo se silno… Svašta smo naučili. Profesorica Ladika, nije posustajala! Hvala joj, sve znamo!

Speakali smo sve u šesnaest! Glagolska vremena su nam sjela! Ne brinite za nas, sve smo shvatili! Raska, sunshines razvaljuju! Sorry, na svakom nestašluku, nije bilo namjerno! I kad odemo, Vi ste s nama, nosimo Vas sa sobom svugdje!

Sportska snaga i vještine, motivacija i pristup, uvijek su bili cool i nitko ga ne može zamijeniti. Prava faca i uzor, prijatelj i pomoć, razum, netko bez koga sve ovo ne bi imalo smisla. Netko tko je bio lokomotiva na prednji i zadnji pogon. Neponovljiv, profesor Marangunić!!!

Vagon brojeva, geometrije, razlomaka, linearnih jednadžbi, prizmi i trokuta, vektora piramida… Majko mila, čega sve tu nije bilo. Profesor Jurković vodio je tešku rovovsku bitku i pripremili bojište za profesoricu Hakenberg. Junački je shvatila svoj poziv i svu snagu uložila da pobijedimo sva ta čuda. Hvala Vam!

U sljedećem vagonu, gdje učili smo o svemu što nas okružuje, o kemijskim reakcijama, valencijama, svim čudima periodnog sustava, uglađeno nas je vodila profesorica Knezović. Frakcije i reakcije smo očekivali a nekad i reagirali.

Kako naša umjetnička strana ne bi ostala sama i kako bismo znali sve o baroku, klasicizmu, notama i da ne bi bilo falša, tu je bila profesorica Janković Ana.

Izraziti smo se i likovnih tehnikama znali i pokazali smo sve vrle kvalitete. Sigurno se tu i koji slikar krije, profesorica Ferenček to samo potvrditi smije!

Zamislite, povijest nam je bila sve! Sreća, radost, tuga. Izmjenjivalo se stvarno sve. Zapamtili smo ratove, vladare, konvencije, sporazume, ma svašta, činilo se koma ali, eto nas, we did it! Heraklo nam je kompa, Roosevelt je ok, nema šanse zaboraviti Staljine niti ikoga. Profesore Tomaševiću, nema frke i puno Vam hvala!

Geografske pojmove nas je učila profesorica Vulić, u Europu nas je odvela profesorica Krpan i nema tog mjesta na karti gdje nismo kao doma!

Tehničke stvari, rješavali smo u hodu, spajali strujne pojmove i tako svašta nešto. Profesore Milekoviću, pozdravljaju Vas Vaše zlatne djevojčice i srebrni dječaci.

Da naši životi ne bi ostali uskraćeni za virtualne svjetove, Microbitove i Pythone tu su bili profesor Šterpin i profesorica Maljković.

medijska-pismenost-dan-bezveze-mirena-maljković - Medijska pismenost

U naš život krećemo kao poligloti. Sprechamo ganz gut i tako to! Hvala profesorici Rihtarić!

Vjera u Boga, a i u nas, pratila nas je uvijek i posvuda, snagu nam je dala! Časna je od nas učinila ljude, bogatije za spoznaju da smo pred Bogom svi jednaki! Časna, hvala za sve!

Magistrirala sestra Radmila Ilinović | Katolički tjednik

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: